Fredriksnäs

I lördags jagade vi på Fredriksnäs igen och det gick helt ok.

Mycket folk som samlades på morgonen. En genomgång om skjutbart vilt och vad som gällde där. Sedan upplägg med såtar och skyttar.

Körde Gussen och Gaby tillsammans i första såten. Det gick över förväntan och de jagade var för sig. Drev olika djur och gjorde det riktigt bra. Hade hundarna ute på sök mest hela tiden. Gaby tog ett gästspel på en gris som Riva och Zorro bråkade. Sedan fick hon hoppa in för att ta en påskjuten gris, det gick bra och den kunde avfångas enkelt. Kort sagt en händelserik dag där det var fart i skogen hela tiden. Riktigt bra med djur igång.

Sista såten körde jag Embla och Stella som jagade på riktigt bra. De gjorde egna jobb och det var som vanligt långa drevtider. Drevet som Stella hade var på dovhjort och det gick i pass, men boomades.  Kort och gott ok hundjobb. Den hund som mest imponerade på mig i helgen var Sätter´s Riva som fullkomligt dominerade alla vildsvin hon stötte på. Ibland kanske lite väl mycket om man ska vara ärlig, då det resulterade att passkyttarna inte alltid kunde skjuta då hon var för het på det. Den hunden ser så oskyldig ut, men jävlar vad hon är het på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *