Mogata igen

I fredags drog jag och Calle till Mogata igen och jagade med gänget det. Vi Börjar närma oss slutet av drevjaktssäsongen och det känns riktigt bra då det har varit en intensiv höst med mycket unghundar. Mycket injagning och dåligt med vildsvin. Kort och gott har det inte varit riktigt lika bra jakt som förra året, men nästan mer jakt. Nästa år kommer jag ha tre hundar förhoppningsvis som kan vara med och jaga fullt ut.

Nu börjar det vara sista jakten på de olika markerna. Det brukar också kunna bli de bästa jakterna då hundarna är i riktigt fin form och om bara föret håller för tassarna så går dom utav helvete. Vi startade med En holme som gränsar mot havet och är omgiven av fält. Det blev några riktigt fina rådjursdrev på Gussen och Havanna. Tyvärr smet grisarna ut tack vare det och det var inget hundjobb på dom. En av dom blev kvar i alla fall. Havanna drev tre rådjur som kom i pass och en av dom blev kvar.Gussen som var utvilad körde lite längre drev och gjorde sin vana trogen med perfekt återgång, fan vad jag älskar det.

Nästa grej vi gjorde var att testa om grisarna stannat utmed stranden någonstans i vassen, så var inte fallet. Det enda vi fick tack vare det var mindre tid, trasiga tassar och vatten i stövlarna.

Nästa såte var mufflonskogen. Där skötte sig Gussen bra sökte ut ordentligt och hade ett riktigt buktande rådjursdrev och ett kortare drev på en älgkalv. En mufflonbagge sköts när dom som vanligt försökte ta sig ut osedda. Denna bagge har vi sett flera gånger och de har velat få bort den då den har väldigt mycket vitt i sig, om det är någon inblandning av tamfår eller bara nån mutation det får de vise sia om. Efter detta bröt vi och begav oss hemåt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *