Hula

Idag var det jakt nere i Loftahammar. Riktigt rolig jakt där sist, dock spenderade jag större delen av tiden där vid ett gryt svärandes om hundjävlar och annat otyg. Så idag var man väl skapligt sugen på revansch. Samling på morgonen och utsättning av passkyttar. Sedan var det bara att ge sig ut i markerna.

Jag startade med Gaby och i andra änden av marken gick Emil med sina hundar. Gaby sökte ut bra och det tog inte lång tid innan hon hittade gris i kanten av ett bete. De låg inne i en plantering där och hon skällde på bra, de gick loss ganska snart och jag skymtade bara några djur inne i tätningen. Sedan yrade hon som en stolle och jag svor en hel del ramsor om det där. Hela betet var fullt av smågranar, slån och björnbär. Hon tappade bort dom, dock dröjde det inte länge innan hon skrek i och det small nedanför mig på Viktors pass. Två svin kom med en lite råtta tätt inpå. En smäll i skallen på den ena gjorde att bara en av dom gav sig in i vassen nedanför honom.

Där gick det runt lite och det var sämsta tänkbara före där. Vattnet har stått högt frusit till dålig is och sedan sjunkit undan. Hundar, grisar och människor gick igenom ibland och ibland inte. Gaby kom upp på andra sidan vassen och drev där vidare ut på spetsen av en udde där den hoppade i sjön. Under tiden jag stod där i vassen och väntade på henne hörde jag att det var mer gris längre bort i vassen. Dett upptäckte även Gaby som när hon kom tillbaka gick ner dit och började jobba först lite trevande, hon märkte helt klart av det farliga med föret och var lite försiktigare än annars. Dock dröjde det inte länge innan hon var igång och då med besked. Första grisen hon jobbade med fick hon loss ganska snabbt och den kom ut på mig ur vassen. Det behövdes lite övertalning, men tillslut la den sig död och Gaby var riktigt närgången på den.

Sedan for hon in i vassen igen och nu öste hon på bra. Såg i en lucka hur hon blev översprungen av en svart gris. Det taggade henne bara ytterligare och nu gick drevet för fullt inne i vassen, det gick dock inte så fort då hunden hade lite svårt att komma fram. Det gjorde en båge i vassen gick upp på landbacken där vi kommit ifrån och tillbaka ut mot passkyttarna där den sköts. Sedan tyckte Gaby att återgången var för lång så när hon hörde en av Emils hundar skälla på en skadad gris stack hon dit. Den sköts och Gaby kopplades. Snart därefter bröts såten.

Nästa såte gick Emil och Viktor. Det var galet mycket gris där Viktor gick och inget där Emil gick. Så när han var klar på sitt så fick jag möjligheten att släppa Gussen på en grupp brungrisar utan sugga som Viktor sett inne i slånet. Gussen sökte ut och 180 meter från mig skällde hon lite. Dock slutade hon innan jag kom fram. När vi möttes så stack hon bara ner mot ett slånområde igen och gav sig in och skällde lite, där möttes hon av sura grisar som jagade henne lite och snart stack en ut trynet, vilket räckte för att skjuta den lite däröver. Den slog ihop och det exploderade grisar ur den. En sprang förbi en passkytt men missades. Jag gick in i slånet för att leka med Gussen och hetsa lite sådär som man gör med unghundar. Döm om min förvåning när jag någon minut senare ser två svansar stick ur en hög med död ved. Där ligger två svin å trycker trotts att jag och hunden står bara någon meter bort och busar. Det blir ju straffspark på den. En gris blir kvar en löper ut på närmsta passkytt och blir skjuten. Därefter jagade Gussen lite dov. Viktors hund Texas däremot öste på svinen och måste säga att han gjorde ett utmärkt jobb på grisarna idag. Vill bara passa på att tacka för chansen med brungrisarna. Blir inte mycket bättre för en unghund.

Sedan stort tack till alla som var med. Tretton svin idag, plus fyra på grannmarken som vi jagade samtidigt som. Riktigt rolig jakt på väldigt fina marker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *