Loftahammar

Vi var på Hasselby i fredags. Det är ju en kanonmark och förväntningarna var på topp. Samling på morgonen och utsättning av passkyttarna. Vi satte ut, tyvärr är djuren lättstötta i första såten. Så innan alla var på pass, smet ett 20-tal dov och tre vildsvin ur marken. Jag gick med Embla och Calle och Linda med Havanna. Embla som varit utlånad till Rasmus till och från under säsongen har väl mognat en del får man lov att säga. Söket är bra nu. Hon kan komma tillbaka ibland. Dock så jagar hon gärna jättelänge.

Jag skulle gå två åkerholmar och de andra skulle gå de kullar i storskogen som är närmast fälten. Jag får inget vidare upptag i första kullen. Dock omgående i andra. Embla skriker i och driver på rejält. Kommer två dov rakt ut från kullen mot mig och på 60 meter stannar dom för att spana på hunden. Det ger ett guldläge på en av hindarna och jag siktar på bogen och skjuter. Noll reaktion och båda djuren skenar allt vad de har från mig. Det hinner börja snurra tankar om skyttet och så vidare innan jag ser hur doven bara slår i cirka hundra meter bort. Embla är över den omgående och jag går dit. Skottet sitter som det ska. Vi går vidare efter detta och det blir snart ett nytt upptag, ungefär samtidigt så skjuter Björn ett av drevdjur. En Spets. Embla kommer dit och nu är hon lite väl taggad. När hon kommer tillbaka så tar hon spåret på den stora flocken som lämnat såten innan passarna var på plats, dessa jagar hon i över en halvtimme. Blir dock cirkus i kullen där C och L går. Havanna tar upp fem dov som hon driver ut mot första kullen jag gick. Precis framför Magnus finns en liten holme och i den stannar en kalv. De andra fyra tar fart över fälten mot Jockes pass. I första skedet blir det inget skott, dock gör dom bara en liten bukt och kommer snart tillbaka till honom. En blir kvar på fältet utanför, ungefär samtidigt väljer kalven framför Magnus att försöka smitta tillbaka till skogen. Det blir dock inget med det då den skjuts. Jockes kalv visar sig dock inte vara död utan reser sig när han ska hämta den och hinner in till skogen innan bössan är på plats. Calle släpper Havanna på den sedan och hon löser det med bravur, så att husse kan avfånga den med kniven.

Efter detta tar vi en kulle till. Där kör jag Gaby och CL kör Havanna igen. Det blir lite kaos av Gabys jobb i denna kulle och jag vet inte riktigt vad hon gör. Korta övertända drev blir det. Inget går i pass dock och när vi närmar oss slutet så hittar vi vildsvin i en tät mosse. Det blir lite turbulent och jag förstår omgående att vi har med nyfödda kultingar, och två riktigt duktiga suggor som skyddar dom bra. Jag får tag på Gaby ganska fort och kopplar upp henne där. Sista såten kör jag Gussen, CL Odessa och Björn Sally. Det blir mycket rådjursdrev och Gussen kör på Gabys tema att bara yra runt som fan! En stänkhind skjuts och det boomas lite för många djur denna dag. Dock fem dov allt som allt och det är ju kanon. En riktigt fin dag med rolig jakt och mycket djur på benen. Tusen tack till alla som gjorde dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *