Loftahammars skärgård

I måndags bar det av till skärgården i Loftahammar. Ett litet gäng jägare samlades i hamnen på morgonen för att jaga av några öar där det troligen skulle finnas svin. Vi tog pråmen och gav oss ut till första ön som var på 115 hektar och under sommaren och hösten varit flitigt besökt av svin. I mitten av ön gick en vass utmed en å och där trodde vi mest på svin. Jag gick med Stella och Viktor med Texas. Två passare på var sida av ön. Det var väl sämsta tänkbara före då det var elakt vass snö och någon minusgrad. Ändå stod det maghögt vatten för en terrier i stigarna. Det dröjde ett tag innan vi gick på svinen. När vi väl gjorde gick de loss löjligt enkelt och Stella förföljde. Dock hade hon ingen chans att hålla god kontakt i vassen, på grund av vattendjupet. Det verkade dock som de lämnat vassträngen utmed ån och gått in i vassen som låg mitt ute på fältet. Texas kom ner från skogen där han och Viktor sökte av. Jag stod mellan vassarna och hade väl ett rätt bra läge här. När hundarna körde på så brakade det på bra inne i vassen. Kylan gjorde att varenda rörelse därinne hördes väl och så kom ett vildsvin ut ur vassen. Bössan kom upp och som vanligt denna säsong hade jag lite bråttom. Följde med och trök av, ingen reaktion. Sedan hände något som aldrig hänt innan, ett skott satte sig på tvären och jag fick eldavbrott. Svinet tog sig in i vassen vid ån. Den rörde sig bort från mig. Snart kom Texas efter den och Stella långt bakom. Snart small det både hos Jocke och Magnus, båda sköt varsitt svin. I Jockes satt ett lågt halsskott, det var mitt verk. Därefter bröt vi jakten på denna ö och bärgade svinen för att sedan bege oss till slaktboden för passning och tidig lunch.

Nästa ö vi jagade var tom och vi hann efter detta bara med ett kortare släpp på Magnus hemma ö där det finns en fin dovstam. Gussen skötte sig som hon gjort denna säsong och det blev två fina drev på något. Det ena var på en fredad helskovel som passerade flera passkyttar. En trevlig dag i skärgården. Det är något extra med jakten ute till havs. Blir mer avgränsat och kanondrev för det mesta. Tusen tack för dagen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *