Öjakt

I fredags bar det av ut i skärgården. Det var jakt på en 500 hektar stor ö. Inte jättemånga jägare med denna dag vilket kan vara trevligt tycker jag. Vi skulle framförallt rikta in oss på vildsvin. Fast även rådjur var lovligt.

Första området körde jag Gussen och Gaby. Robert gick med sin hund Kuling. Gussen fick vara lös först och Gaby gå i koppel. Gussen började väcka hundra meter framför mig i kanten av ett kärr. Dock blev det ganska snart grova skall och sedan tystnade det. Hon kom tillbaka för att kolla var jag var. Sedan for hon tillbaka och det blev snart drev av det. Såg en riktigt stor galt skjuta iväg som en kanonkula med Gussen vilt skrikande bakom. Dock bröt hon bara efter några hundra meter. Kom tillbaka och vi sket i det då drevet hade gått rakt mot Robert och hans hund. Hon tog snart upp igen och drevet gick nu mot sjökanten och där släppte hon oklart varför. Kuling stod snart och dunkade på bara 250 meter från mig. I andra kanten av kärret där jag hittade första grisen. Gussen som inte springer så gärna på andra hundars skall sket i det så jag valde att släppa Gaby. Hon blir bara mer och mer övertygande den hunden. Det gick loss direkt när hon anlände vid Kuling och de drev den över stora delar av ön innan den valde att hoppa i sjön och simma till Bokö.

Under tiden hade jag och Gussen gått igenom vassen utan kontakt med gris. Jag valde att gå och hämta Embla istället. Det gick dock riktigt dåligt då hon yrade bort sig i gamla spår och samtidigt kom Kuling och Gaby tillbaka på andra sidan vassen. Där de sprang rakt in i en stor galt som kom på Robert som fick stopp på den fast inte dödligt. Det blev en aning kaotiskt när han försökte få undan hundarna från grisen. Galten lyckades få tag i hans brallor och det hela höll på att bli lite väl spännande. Dock fick han till en smäll i pannan på den och allt slutade väl för alla utom galten.

Vi kollade lite till i vassen men bröt snart och tog lite korvgrillning på det. Sedan tog vi nytt tag. Gussen och Gaby fick tag i get å kid som dom drev hela såten och jag svor på mig själv för att jag släppt båda direkt, jävla klantigt. Dock ett fint buktande drev och det var stundvis riktigt spännande. Då hela ön var helt uppochnervänd av svin så väntade man på att gå på några grupper av dom. Det uteblev dock helt. Sista såten blev fiasko då det visade sig vara ett helt arbetslag med röjsågar därinne. Vi bröt därför tidigt. En riktigt fin dag med sol, bra värme och trevligt folk. Tyckte hundarna fick godkänt. Dagens bästa av mina var Gaby som helt klart har kommit igång på grisarna. Stor tack till gänget för inbjudan och en väl genomförd jakt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *