Fredriksnäs dag 2

Söndagen var även den belagd på Fredriksnäs och det var samma upplägg som på lördagen fast bara egna hundförare och lite färre deltagare.

Första såten var en av de större såtarna som vi gjort om en aning för att den inte ska ta för lång tid. Dock blev det riktigt stolpe ut. Jag gick med Gussen som inte riktigt fick till det. Då hennes första upptag visade sig vara Rivas drev som låg långt förre henne. Det var en riktigt fin helskovel. Den buktade runt passkyttarna som de brukar göra när de brunstar. Hundarna ville inte sluta. Den enda kvarvarande hunden i såten var Viktors Basset Frasse som jagade två rådjur. De buktade fint. När Vi fått tillbaka våra långdrivande tyskar så tog Gussen snart upp igen. Tyvärr anslöt Riva denna gång, två dovhjortar drog ut på långdrev. Under tiden lyckades jag stöta ut minst tre älgar på passkyttarna. Ingen av dom var lovlig. Stolpe ut kan man säga.

Sedan var det dags för nästa såte, det är en av mina favoriter. Den kan vara riktigt bra, men ibland är det tomt därinne. Jon H Gick med Sätter´s Hero från ena änden och Calle med Sätter´s Havanna från andra änden. Hero fick fart på något ganska omgående. Plötsligt kommer bock och smaldjur ner på mig. Bocken stannar på en vissling och skottet går. Känner i skottögonblicket att det tog långt bak. Det blir ett uppföljningsskott på löpande rådjur som tar där det ska och den slår ihop. Därefter dyker Hero upp och blir kvar. Går ner och sätter honom på bakspåret. Snart kommer ett rådjur ner på en passkytt längre bort som boomar det, strax därefter kommer en ensam större galt på samma ställe. Denna klarar sig då det var en tomhylsa kvar i loppet. Jag får en hind med kalv i pass, detta uppmärksammar jag först när min passgranne, ropar till mig på radion. Hero tar snart upp igen och nu kommer ytterligare två rådjur ner från slänten framför mig. Visslar och det blir stopp. Siktar på det bakre, skottet går och den sjunker ihop på plats. Den andra kastar in i såten och lite senare smäller det hos Oliwer som skjuter på ett ensamt rådjur. Hero är nu på det rådjur som ligger nedanför mig. Samtidigt tar Havanna upp i en liten vassrugge. Två svarta grisar hoppar i sjön för henne, men går antagligen i land lite längre bort och kommer ut på en passkytt som boomar. Tre dov kommer i pass hos Viktor och han skjuter kalven. När vi sedan bryter, så smiter ko med kalv och en fyrataggare ut bredvid mig där jag passar rådjur. Minst sagt en händelserik såte, med riktigt bra jobb av unghundarna.

Sedan grillas det hamburgare och det värmer gott i kroppen då det är rätt kall vind denna novemberdag. Sista såten är katastrof, tom. Så när på ett rådjur som Embla gör ett riktigt dåligt drev på. Dock en mycket händelserik dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *