Listerlandet del 1

I fredags drog jag, Martin och Johan till Listerlandet i Blekinge för att hälsa på Hampus och Jojo. Det var ju inte bara för att dom är så trevliga som vi åkte dit utan vi tänkte väl även jaga lite. När vi kom ner bjöds vi på Hampus speciallitet, äggakagga som dom säger. Med stekt fläsk och lingonsylt var det sjukt gott.

Det är sjukt roligt att åka runt lite i landet vi bor i för att man får se helheten på ett annat sätt. När man bor på ett ställe kan man ju lätt tro att det är så det ser ut överallt. Vi tog lite sovmorgon på lördagen och sedan packade vi in oss med hundar för en dags jakt. Första grytet var tomt, andra bebott dock visade det sig inte vilja ligga still och det var på cirka 3,3 meter det rörde sig. Nu var det ju helt jävla sinnesjuk sand i detta grytet, med hundra procents rasrisk så vi tog beslutet att kalla ut hunden. Detta fungerade också. Sedan åkte vi på tomma gryt som inte levererade. Så när vi tog lunch hemma hos våra värdar var det en lite lätt uppgiven skara. Dock hade vi fått uppslag från en annan markägare på några gryt.

Vi drog dit efter lunchen och där fick vi tag på ett gryt i ett slye, där det var tiotalet öppningar.

Då det hade kommit en riktig störtskur under lunchen var det svårt att se om det var aktivt. När Stella smet ner så var det dock kontakt och det lät grunt. Tio minuter senare var det klart. Nästan för lätt. Stella låg still och det var 0,8 meter på pejlen.

Ett enkelt nerslag och en grävling som snällt tittar fram. Skolboksexempel på grytjakt.Efter lite lagning bar det av till nästa ställe var ett stenröse. Massa slån och sly och jävulskap. Kändes som vi skiter i det sa vi när Hampus såg en förrymd mink i det. Då det är minkfarmer överallt därnere så finns det en hel del ställen där det springer farmminkar i alla världens färger. Snabbt släpptes hundar. Gaby och Martins plott Colt, Jojo anslöt med Svea och det blev det vi gillar mest. KAOS! Mink hundar och galningar som härjar överallt. Sjukt skojj. Femhundra björnbär och slåntaggar senare fick hundarna tillslut tag på silverminken och det hela var över. Hela dagen var räddad. Efter detta drog vi å sköt trutar, det gick sådär, men  några fick vi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *