Den mest sociala jakten

Söndags morgon samlades vi kl.0600 och släppte stövarna. Martin Colt och jag Wirpi. Colt gjorde sin vana trogen en gedigen spårning. Han hittade ett nytt väldigt aktivt gryt. Wirpi gjorde ett bra slagarbete och reste tillslut en hare som hon drev i dryga timmen, dock mycket tappter och på det stora hela inte så imponerande. Efter detta så tog vi frukost och bytte hundar. 

 

 

 

 

 

 

Gaby Släpptes i, hon var dock påtagligt sliten av lördagens jakt och gjorde inte riktigt ett övertygande arbete. Efter drygt en timme fick vi dock fast det och kunde på lätta 0,9 meter ta oss ner och avfånga två höstfeta grävlingar. Detta följdes med en enkel lagning. Grytjakt är ju en jaktform som inte många ger sig in på och det finns till och med lågintelligenta inom jägarkretsar som är emot den. Jag skulle vilja säga att det är en av de mest sociala jaktformerna vi har. Där man verkligen har möjlighet att umgås. Det är sällan man har så roligt i jaktsammanhang som när man grytjagar.

 

 

 

 

Utöver det har veckan bestått av dovpürsch som gav en liten skovel och andjakt som gav riktigt bra resultat trotts helt odugligt skytte. En bra vecka hittills!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *