Vassjakt på Sundby

I söndags bar det av till Jocke och kompani. Där vankades det vassjakt i havsvik,en fin vassvik där vi varit några gånger nu de sista åren. Där har vi aldrig gått tomt. Anledningen till att vi la den så tidigt i år var främst att chanserna för bra väder borde vara större och att vattennivån skulle vara lägre. Efter de sista veckornas regnväder var ju våra förhoppningar kraftigt grusade och det var ganska mycket vatten, inte mer än att det gick att jaga där dock.

Grabbarna därute har gjort ett prima jobb med torn och skjutgator vid dessa, annars skulle det vara omöjligt. Jag och Viktor skulle gå på en sida av en bäck och på andra sidan en hundförare från den marken, då bäcken är gräns.

Jag körde Stella och Gaby först. Från andra hållet gick Viktor med Texas. Gaby och Stella tog upp ganska omgående och drevet gick utmed sjökanten mot tornen och snart small det. Ett svin skjutet och hundarna var snart där. Vid det här laget hade alla hundar hittat svin och det lät riktigt fint i området nu. Dimman hade krupit ner mot marken och det var en fantastisk upplevelse. Nästan lite sagolikt var det. Vilken hund som gjorde vad är svårt att säga, Vi kan nog säga att våra tre hundar var inblandade i de flesta svin som sköts på vår sida av bäcken. De körde också ut en hel del svin i bäcken. Efter ungefär två timmar var mina hundar slut och vi bröt.

Efter pausen gick jag och Viktor från samma håll och motade det som fanns kvar mot skyttarna. En gris hittade Texas och Udda sprang snabbt dit och då gick den loss. Nio vildsvin blev det sammanlagt. Åtta på vår sida och en på andra sidan bäcken. En riktigt fin dag, med roligt folk och som vanligt riktigt välorganiserat när man är där. Tusen tack till alla inblandade för att man fick vara med.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *