Valpträff

I lördags träffades vi i Aneby. Det var valpar ur D och E kullen. Alltså hundar ur Hivlingen´s Udda, efter Hivlingens Vasco och hundar ur Grekas Estelle, efter Häxjaktens Ragge. Det var stor uppslutning och bra stämning. Vi tränade i vildsvinshägn, för vissa av hundarna var det första kontakten med vildsvin, för andra inte. Variationen i mental mognad var väldigt stor. Det var dom som skötte sig riktigt bra och de som fick sig en smäll av svinen och tyckte det var obehagligt och backade rätt hårt för det. Hundarna är cirka ett år, inte riktigt på E kullen. Varierade mycket inom kullarna också. Roligt att se att hundarna har intresset för vildsvin i alla fall. Kul att se engagerade valpköpare som verkligen har lagt tid på sina hundar.

Hicke Frasse Loke Martin och Loke Mynta Valpträff 16 Hundvalpar 15

Jag körde Gaby som åter igen visade att hon besitter mod att jobba med svin. Hon imponerade faktiskt riktigt stort och jobbade riktigt närgånget på grisarna. Hon var så pass närgången så hon blev riktigt halt på ett ben efter att svinen fått tag i henne.

Körde även August som uppvisade en enorm energi och att han gillar vildsvin. Han jobbade närgånget och respektlöst, mycket bättre än vad jag hade trott, med tanke på det jag har hört om honom från folk.  Kul dag! Stort tack till alla inblandade.

One Response to Valpträff

  1. Grymt rolig dag!
    Verkade som jaktlusten steppade upp ganska många hack för på kvällspissningen fick hon fatt i en hare som hon körde i 20-25 min. Ljuv musik även om det i sak var klantigt av mig:) Hoppas det var fler som var sugna på att köra ett släpp i hägnet innan jakten börjar.

    Mvh Petter&Holly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *