Älgjakt utan älg

Idag jagade vi Vittvik och Käggla. Jag gick med Stella och Udda i första såten, Oliwer gick med Riva. Jag fick upptag omgående. Hundarna drog iväg på drev och passkyttarna rapporterade om att de drev en ko med kalv, som för dagen var fredad, då vi bara fick skjuta dubbelkalv. Udda släppte först och kom tillbaka. Hon tog snart upp igen och drev okänt drevdjur. Under tiden hon höll på med det kom Stella tillbaka från 2 km drev fågelvägen. Vi gick vidare och snart anslöt Udda Hundarna tog upp igen. Drevet gick i en bukt och snart kom det rakt mot mig. En räv kom smygande utmed bergkammen ovanför mig. Fick inget kulfång och när den väl hade det så var flippskyddet på kikarsiktet nere. När jag ploppade upp det drog han som en avlöning och erbjöd ingen skottchans. Vi gick vidare och Stella hade ett drev till i denna såte. En dovkalv skjuten i denna såte.

Dovkalv på Vittvik

Nästa såte gick jag med Udda som hade tre kortare drev, inget skjutet där dock.

Sista såten körde jag Dandy som skötte sig bättre idag. Han var vidare i söket och fann på rådjur som han följde hyfsat i 10 minuter. Ett stänkdjur blev skjutet i denna såten.

Rådjur för på Käggla

 

Efter jakten avslutade vi med en snabb grytjakt där två grävlingar fick sätta livet till efter riktigt bra jobb av Stella.

Grytingång

 

 

Nöjd Stella

Trevlig dag och tack till alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *