Älgjakt

Idag jagade vi Älg på Fredriksnäs. Första såten var det Spetshundarna som fick gå och det var då bara Vildsvin och älg som var lovligt. De hade kontakt med både älg och svin, men det var stolpe ut hela tiden. Tre älgar och minst fyra svin kom undan passkyttarna. Efter att vi hade intagit en utsökt lunch. Så körde vi en till såte. Nu skulle vi jaga med alla möjliga hundar och i den kategorin faller mina hundar.

Nu fick vi även skjuta dovkalv. Jag gick med Stella och Dandy som ganska snart tog upp varsitt drev. Dandy drev okänt vilt och inte speciellt länge och Stella drev en dovhjortsflock som valde att komma ut ur såten både här och där. Ingen kom dock i skotthåll för någon. Efter det gick vi vidare och näste upptag blev på en älg som brakade ner för berget och gjorde en stor bukt för att gå ut där Oliwer stod på pass. Han gjorde inga misstag som vanligt och snart small två snabba skott och rapport kom om att en kviga låg.

Älg skjuten för Stella och Dandy

Jag och hundarna gick vidare efter att de kom felfritt  på återgången. Snart blev det nytt upptag och nu var det en råget som drevs och den i knät på Martin hans hund som hakade på. Då släppte mina hundar och kom tillbaka. Dock tog dom upp omedelbart. Nu var det vildsvin som de valde att driva ur såten och långt in på grannmarken. De ville inte släppa och vi bröt såten och jag åkte för att hämta dom.

En bra dag där en älg, en dovkalv och en gris blev resultatet. Tack till alla inblandade på återseende.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *