En dag i vassen

Idag bar det av mot Gryt där skulle det jagas vildsvin. Vi jagade Trälebo och skörtsmåla först. Där var det bara får och inga tecken på att grisarna var inne. Vid tio var vi klara där och det såg ut att bli en väldigt kort jaktdag.

Förväntansfulla

 

Vi stannade dock till i Dräg och bestämde oss för att köra lite där. Vi skulle jaga av Hulsjöns stora vass. Viktor och Johan skulle gå med sina unghundar. Redan innan de kom in i vassen hörde jag grisar som rörde sig därinne. Spänningen steg och hundarna fick snart kontakt. Det var dock tufft för unghundarna därinne och svinen ville inte lämna vassarnas trygghet. Efter ett bra tag så bestämde vi att vi skulle köra terriers istället. Jag tog med Stella, Udda och Dandy. Dessa fann snabbt gris och det blev stjärneffekt på det hela. Hundarna jobbade på olika håll och det var riktigt trevligt ljud i vassen. Ibland lite väl närgånget om man  ska vara ärlig. Jag drog mig åt det håll där Udda och Dandy var. Snart snubblade jag på en stor gris som tryckte medans Dandy jobbade runt den och den sköts bakom örat. Dandy var snart över den. 175 kg galt var fälld. Hundarna jobbade vidare och skötte sig bra. Ingen mer gris fälldes även om vi jobbade på det och fick ut gris ur vassen. De  var riktigt elaka med hundarna och när vi bröt lite senare visade det sig att Udda ådragit sig två fula sår. Så bara att tacka för dagen och ge sig av mot veterinärstationen. Hon ligger nu i soffan och sover och vi hoppas på det bästa.

En saftig bit galt för Dandy OK betar

Tack till alla inblandade.

One Response to En dag i vassen

  1. Du är ju inte klok på en fläck. 175kg galt bakom örat på kort håll, jag hade lämnat fartrand i kallingarna. Hoppas det gick bra med hunden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *