Sjukdom och Kolmården

Denna vecka har bestått av tre dagar i säng och feber. Det gjorde att gårdagens jakt fick ställas in. Det var jävligt tråkigt måste jag säga. Fy fan att mista en jaktdag på grund av det. Idag tog jag mig, tillsammans med Ralle, till Kolmården för att jaga med Jimmy Obäck och hans jaktlag. Vi hade lite missförstånd på vägbeskrivningen, men vi hittade snart nog dit. Väl där var det snabb genomgång av dagens skjutbara vilt. Efter detta utställning på pass. Då de inte var så många av jaktlaget som närvarade, blev det lite glest bland passen.

Stella släpptes och Ralle körde i andra änden av såten med Sätter´s Ligo. Båda hundarna hade bra drev. Stella tog upp kronhjortar ganska omgående och Ligo rådjur. Stella tvärvände dock nere vid en liten sjö mitt i såten. Där hon kom på bakspåren…trodde jag tills jag hörde henne i fullt drevskall, tilläggas bör att det var cirka tio centimeter nysnö som låg på alla träd. Hörbarheten var kraftigt begränsad idag. Kollade pejlen, jo kom mot oss vek av och drog rakt ur såten. Stella följde 2,5 från där vi stod. Efteråt berättade en passkytt att det var en jävla stor gris hon hade jagat. Jag och Jimmy, som gick med mig pratade bort en fin chans på Ligos rådjur. Efter detta kopplade vi upp hundarna. Tog lite mat och gav oss mot den plats där en älgtjur skjutits, fast i omvänd ordning. Syn obs på många kron, åtta gris, tre älgar och ett rådjur.

Älgtjur i pulka

Nästa såte gick jag med Etta och Udda. De skötte sig exemplariskt. Drev separat och länge på kron som buktade som rådjur. Förbi passkyttar som av olika anledningar inte kunde skjuta. Drevtiderna idag låg runt 30 minuter hos båda, jävligt nöjd med dom idag. Udda fick nästan fram fyra kron till husse och Jimmy. Dessa valde dock att gå ifrån oss och i annan riktning. Fyra drev gjorde damerna, två var och efter detta var dagen över. Ralles Ligo lyckades med bedriften att driva en räv i gryt, spränga den och driva den tillbaka in i såten och till husse som hade flyttat sig och missade chansen, men fick tag på hunden.

Kul dag med mycket vilt. Tack till alla inblandade för att man fick komma!

 

One Response to Sjukdom och Kolmården

  1. Tjena! Riktigt roligt att ni kom och jagade med oss idag. Vissa medlemmar har redan frågat mig när ni kommer nästa gång:) Som sagt mkt djur i rörelse men för lite passkyttar. Jag är som alla andra som närvarade under jakten idag väldigt imponerade av era hundar. Vi måste planera in en till helg snart:) Hare bra och lycka till på morgondagens jakt!

    Mvh Jimmy och Kennet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *