Tysklands jakt

I onsdags började resan mot Tyskland och Pasewalk. Där skulle vi gå som hundförare åt ett gäng danskar som hade cirka 1300 hektar mark. Det blev en spännande resa och väl där bjöds vi på bra boende och prima mat. Alla bodde på samma hotell. Mycket samkväm var det och en och en halv dags jakt. Tanken var att vi skulle få loss vildsvinen. Då de bara körde med lokala drevkarlar så brukade de ha problem med att svinen tryckte hårt. Efter första jaktdagen låg fyra svin och ett antal rådjur. Mina hundar hittade inte en enda gris, men desto mer rådjur. Var rådjur överallt. Tanken var ju att det skulle vara mycket vildsvin och kron, inte en enda kontakt för min del. Den andra dagen var om möjligt ännu mindre lyckad för min del. Udda jagade över en hårt trafikerad väg. Två gånger att hon inte blev påkörd där är ju bara ett mirakel. Kort å gott, skoj att komma iväg, men jaktligt lite av en besvikelse.

Sammanlagt sköts det 5 vildsvin 7 rådjur och en räv.

Spänd av förväntan

Ett av många rådjur skjutna för hundarna

Förberedelse

Såg lovande ut

Lyckat eftersök av Etta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *