Vardagsjakt

Detta med att vara ledig vardagar är ju bra. Det svåra ä dock att hitta jaktkamrater. Oftast blir man ju inte så många då. Nu kan det ju vara just dessa dagar som det är extra trevligt. Idag såg det ut att kunna bli en sådan dag. Jag och hundarna skulle till Magnus på Kullerstad. Först skulle vi jaga av ett av hans markarrenden. Då detta är en ren skyddsjakt på gris fick vi bara skjuta dessa. Inget annat. Hundarna hade drev på Rå och Räv. Jag hade själv en räv på 50 meter som stod och lyssnade när Stella drev en annan räv som snart nog gick i gryt. Udda däremot passade på att jaga runt på lite rådjur. Dessa ville mer än gärna gå i pass. Lagom retligt med andra ord.

Efter detta åkte vi till Kullerstad. Där körde vi två små såtar. Den första var tom och den andra sköts det ett stänkkid. Etta gjorde ett riktigt bra jobb på en råget. Drev cirka 20 minuter.

Stänkdjur

Tillsisst körde vi Djursnäs. En fin liten kulle. Så var det även idag. Udda fick tag på svin. Dessa ville inte lämna den grantätning som de låg i. Efter ett bra arbete gick de dock loss och lyckades ta sig förbi passkyttarna oskadda. Ett drev på ett rå hade hon också. Två rävar syntes lämna kullen, även dom klarade sig. Sedan kom jag ut på ett litet hygge och i kanten på det stod en fin älgtjur och kollade på mig. Den fick gå då jag saknade kulfång. Snart small det dock hos en av passarna som fick den i knät. Där bröt vi.

Hygglig älgtjur

En trevlig jaktdag och ett stort tack till alla inblandade!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *