En underbar dag i hjortskogen

Idag åkte jag med Christian till folket i regna. Det var ovanligt bra uppslutning och vi fyllde passen ordentligt.

Första såten gick jag med Stella som tog upp ganska omgående ett välskallande drev som följde sjökanten rakt upp mot den passkytt som satt mitt i såten. En smäll avslutade drevet. En dovhind låg. Stella som sprang in i dov när hon skulle tillbaka kunde inte motstå frestelsen och drev dessa rakt mot mig. De kom rakt på mig, men gav dock ingen skottchans. Drevet gick ur såten. Efter cirka 10 minuters drev var de dock tillbaka där i. När Stella släppte var hon nära mig så jag kallade in henne och vi gick vidare. Eller rättare sagt Stella gjorde det. Hon drog iväg på sök i cirka 200 meter tog åter upp och drev igen rakt mot mig. Kom en ensam dovhind rakt mot mig. Den anade dock något och satte fart förbi mig. Utan kulfång fanns inget läge att ta ett skott. Drevet buktade bra och kom tillslut till Fredrik som avslutade med ett välriktat skott. Under tiden racade Christians hund i närheten av mig, drevet gick ut ur såten. Stella kom tillbaka och vi gick vidare, passerade kristoffer som nu nedlagt en hind och kalv under denna såte. Båda hundarna gick med mig. Stella drog iväg på en sökrunda. Det är kul att se hur denna hund bara blir skickligare och skickligare. Söket är stundvis riktigt bra. Drevtiderna perfekta och återgången 100% säker om det inte råkar springa något framför ögonen på henne som idag.

Stella tog upp och drog ur såten med drevet. Jag och Christian stod nu och samtalade på hygget som låg i mitten av såten. Solo som var på Stellas spår kom skallande i hennes bakspår och jag tänkte att nu har han blivit knäpp. Döm om min förvåning när en dovkalv kommer upp ur dalgången mot mig. På 60 meter stannar den och jag som står med pejlen i handen och bössan på ryggen lyckas ändå komma till skott. Då jag blev lite osäker på träffen fick jag bråttom  att få iväg ett till. Vilket visade sig vara ett misstag då första träffen satt perfekt och andra…..ja den var allt annat än bra. De stekarna kan man nog kassera. Solo var snart framme vid kalven. Där bröt vi. Solo jobbade på riktigt bra i denna såte. Fina drev som gav utdelning. En väldigt fin hane med ett mycket bra sök.

Suger att stå på pass Prisad vare herren dovkalv skjuten för Solo Hind skjuten för Stella

 

Dovkalv stänkdjur

Nästa såte stog jag på pass och de körde med tax som gick ut ur såten utan att någon kom åt.

Sista såten gick jag med Udda och Etta. Vi gick över hygget ner mot Fallsjön. Denna oas av vilt. gungfly och vass verkar vara något allt vilt vill ligga i. Hann dock inte dit innan Etta tog upp i en liten dunge och drev genom hela såten. Tre hjortar kom rapport om på radion. Udda som gått med mig mot Fallsjön kom snart ylande genom vassen och det rörde sig överallt där nere i grytan. Ut ur det närliggande slyet kommer en kronhind med kalv. 50 meter löpande. Jag kom dock inte till skott och anledningen till det är just nu oförstålig då man sällan får en bättre chans.

När Stella kom tillbaka tog en tur på Uddas drev. Udda kom tillbaka gick ner i vassen och tog upp en kronhjort till. Denna passerade skyttar men ingen sköt. Etta kom tillbaka och tog upp ytterligare en kronhjort som gick i en vid båge genom hela såten utan att erbjuda någon en chans.

En otroligt fin såte med grymt bra hundjobb som tyvärr ingen kom åt att avsluta. Udda är ju i fantastiskt skick och Etta var idag tillbaka där vi slutade förra säsongen. Mycket bättre drevtider och självständigt arbete.

Dagen gav hopp om framtiden! Tusen tack alla inblandade och speciellt Christian, Örjan och Fredrik som tar med mig om  och om igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *