En sorglig dag

Idag åkte vi till Micke för lite samkvämsjakt. Små fina såtar med väldigt blandade biotoper. Stella körde första två kullarna. I den första gjorde hon en riktigt fint drev på ett ensamt rådjur i närmare 20 minuter och med sin vanliga perfekta återgång. Andra kullen gjorde hon ett riktigt fint och övertygande jobb på en keiler av klass. Denna buktade likt en hare i såten innan den valde att lämna kullen utan att någon lyckade träffa den. Hon följde den sedan i mer än en kilometer fågelvägen.

Andra kullen gick jag med Etta som gick tom.

Sista såten hade vi hopp på svin. Den slutade dock med en riktigt sargad Rex. Så pass sargad att jag tog beslutet i samråd med veterinär att det var dags för denna kämpe att gå till de sälla jaktmarkerna. Ett smärtsamt beslut och det kommer att vara med stor saknad som jag tänker på denna hund. För en hund med mer jaktlust och jävlar annama kommer det nog tyvärr röja länge innan jag hittar igen. Resten av säsongen kommer kännas naken utan att ha denna gigant att luta sig emot.

Tack för allt Rex!

121 kg urtagen framdriven av Rex

Rex

 

One Response to En sorglig dag

  1. Tråkig läsning med Rex. Som jag förstått det på dina inlägg tidigare så kommer du minnas honom med ett leende.
    Var det gris han jagade i sin sista jakt?
    mvh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *