Rävsprängning

Idag hade jag ingen klövviltsjakt inplanerad. Jag hängde istället med Jörgen på stövarjakt. Första drevet gick i gryt efter cirka 30 minuters drev. Jag gick till grytet och Håkan och Conny anslöt med Udda och Etta. Då Udda är mer av en förliggare så fick Etta chansen och hon gjorde ett riktigt bra jobb i ett relativt stort gryt. När räven väl lämnade grytet gjorde den det i den gång jag bevakade och jag passade på att skjuta två riktigt fina bomskott. En magnifik välpälsad räv var det som undkom med rena förskräckelsen Stövare släpptes igen och räven undkom. Under tiden hade Rali rävdrev som slutade i gryt cirka en kilometer på grannarnas så det fick vara.

Fin jakt idag

Där tog stövardrevet slut

Vi hann också med ett snabbsläpp med Udda som jagade en älgko ganska närgånget.

Udda jagar älgko

Bra jaktdag och jag önskar att jag ahde mer tid till rävjakten för satan i gatan va skoj det är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *