Snabbt avslut

Idag fortsatte jakten på Fredriksnäs. Två vuxna fanns kvar plus ett antal kalvar. Första såten gick jag och Martin. Lovligt allt utom rådjur. Det är en finn kulle med mycket ek intill ett rapsfält. Förhoppningarna var stora. Väl inne upptag ganska snart, kanske nån minut efter att jag släppt. Stella följde tyst och snart small det. En ensamt hondjur skjutet och hunden var med fram. Samtidigt drev Martins hund fram ko med kalv och en kviga. Kvigan blev kvar på rapsen. Efter detta drev Stella en ensam dovhind förbi passkyttarna som inte kunde skjuta. När hon drivit den en stund så släppte hon den och kom åter in i såten. När hon hälsat på mig såg jag att hon snart fick fick nått i näsan och försvann över en bergknalle. Ståndskall och sedan tyst. Kollade pejlen frågetecken. Terrierägare vet vad det innebär. En liten joggingtur och väl framme såg jag ett enkelpipigt gryt och Stella hördes  tydligt, vilket gav hopp. Rapporterade till de andra att de kunde fortsätta utan mig och  det gjorde dom. Jag tog tag i grävjobbet. Med hjälp av händerna och en pinne tog det 30 minuter att ta sig ner och avsluta grävlingen.

Ko för Stella Tjuvskjutet rådjur Älgkviga för Martins wachtel En snabb grävling

Nästa såte hoppade jag in efter att de andra hade kört igång. Gick med Rex som jagade  tre drev. Två av dom var väldigt korta för att vara han. Det tredje fick godkänt. Mest spektakulärt i denna såte var ett påskjutet rådjur som en av passkyttarna gick på. Ett finkalibrigt vapen hade någon skjutit den i magen med. Man blir ju jävligt upprörd när man hittar sådant i skogen. Att folk inte kan ta ansvar för eftersök är ju i sig förjävligt. Att någon skjuter djur med klena kalibrar får en dock att fundera på om det är någon som inte får jaga som varit i farten. Hur som helst tur att Jörgen kunde avsluta lidandet för den.

Etta fick köra sista. Hon har en fantastisk energi den hunden. Som en raket i söket, även om det är lite kort fortförande. Det som irriterar mig är dock dreven. Ett grovt och mycket hörbart skall har hon, men tiderna är alldeles för korta. Vi gick in i en riktig svinmosse. Vass och självföryngrade granar blandat med al. Tätt och härligt. Fyra riktigt tunga drev. Snabb som fan är hon de första fyra hundra metrarna sedan börjar hon styra till det. Dock effektiv att tömma små såtar. Dock gick inget i pass. Efter detta bröt vi.

Som vanligt en trevlig jaktdag, med ett riktigt glatt gäng. Tack till alla inblandade.

One Response to Snabbt avslut

  1. Trevlig läsning jon, alltid intressant att följa dig och dina jakter med dina fyrbenta kamrater. Har en halvbror till Rex hemma. Nöjd med honom, dock en smula skarp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *