Grytjakt med knorr

Igår bar det av till Gryt för att jaga lite i gryt med hundarna. Vi visste att vi hade aktivitet i ett gryt. Ett gryt vi släppt i tidigare, men aldrig lyckats få fast nått i. En ingång, men grytgångar på en area av cirka 100 kvadrat. Brukar aldrig bli fast någonstans, samma denna gången. Stella jobbade i över en timme utan att få fast den. När hon sedan kom upp för att hälsa kopplade vi och begav oss för att kolla om det var fart i något annat gryt.

Nu begav vi oss mot ett fint sandgryt som vi haft framgångar i tidigare. Väl framme såg vi att det var aktivitet. Pejlen på Etta som likt sin mor kastar sig in i grytet. Grytet är beläget mot kanten av Hulsjön. Där vi nu stog och småpratade ser jag något som går i vasskanten 50 meter bort. Tar en sekund innan jag kopplar vad det är, ett vildsvin som lugnt går där i vasskanten och sedan försvinner in i vassen. Efter lite snabb överläggning sticker Viktor upp till bilen för att hämta Stella. Haglen byts mot slugg och vi sprider oss runt det väldigt begränsade vassområdet. Problemet är att vi bara har två bössor. Etta som kommit upp får nu också hänga med och jag släpper dom där vi såg grisen. Stella är lite förvånande den som tar det lugnt, Etta däremot kastar sig in med fullt drev och det blir bra med rörelse i vassen och jag ger mig in i området. Tydligt att de här svinen har bott här länge väldiga stigar och bon. En sugga med sex kultingar går ut på Viktor som är obeväpnad. Sedan följs de av ytterligare två kultingar, som inte vill vara kvar i vassen. Viktor försöker mota in dom igen, något jag skulle vilja sett. Gick dock bara med ett gäng de andra flydde. Stella och Etta har skiljt en kulting som vi snabbt kan avfånga. Mycket bra jobb av båda hundarna. Etta ger sig nu iväg på drev efter de grisar som gick ur med kultingen.

Trotts att vi vet att det är mer svin kvar i vassen väljer vi att ta tag i grytet nu. Etta går in och gör ett kanonjobb. Tar inte lång stund förens hon ligger och dunkar på samma plats, nerslag görs och vi hamnar mitt för Etta som ligger riktigt bra på en stor galt. Den avfångas av Johan medans jag strular med revolvern. Mycket bra jobb av lilla damen.

Johan piper nu hem och hämtar riktig grisutrustning och pejlar. Jag går in i vassen med hundarna igen och det är Etta som tar upp och gör ett kanonjobb på en fjoling som väljer att ta strandkanten förbi Viktor som nu står beväpnad och fäller den med ett riktigt bra skott. Jag kanske får börja ändra min inställning på den lilla damen som igår visade att hon inte rädds att jobba riktigt bra med vildsvin och plockade fram två vildsvin efter utmärkta jobb.

Stort tack till Martin, Johan och Viktor för en riktigt rolig dag och man kan lugnt säga att detta är allsidiga hundar. Efter detta åkte jag hem för att äta lite. Sedan för att fixa nya slaktboden och sedan avslutades kvällen med lite sträckjakt på gräsand. Trotts uselt skytte från min sidan lyckades vi fälla några fina änder. Tack till alla inblandade!

One Response to Grytjakt med knorr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *