Bäverland

Ja, nu är jag åter hemma efter en liten tripp till inlandet, det var riktigt kul. Vi åkte i fredags förmiddag och kom på eftermiddagen fram till värdparet på Huntracers kennel. Sedan hade vi trevligt och framåt kvällen gav vi oss av för att spana bäver. Vi såg en mink och en bäver som simmade under vattnet i den klara ån. Ingen bäver blev skjuten. Nästa morgon stack jag och Tax-Johan ut igen och smög mot vinden längs samma bäck. Två gånger såg vi bäver, men inga lägen för skott. Att det fanns bäver där var dock ingen tvekan om. Även på kvällen gav vi oss ut, men inte heller då sköts någon bäver.

Vi han också med att besöka Värmlands tyskterrier klubbs grytträningsanläggning. Där hade man fått påökning och säga vad man vill, men fan va söta dom är ungarna.

Vi drack också flera stycken öl och det var varmt å gott och solen sken, ja Värmland är fint. Mycket tysk terriersnack blev det också. För mig som är relativt ny i gemet gav det mycket bra tips kring allt, vilket det ofta gör när jag är med Patrik och Teres på nått. Skitkul att få följa med och ett stort tack till Ingela och Stefan för gästfriheten.Sist en bild på lite ligg-grillning.

När jag kom hem hände det däremot grejer. Jag ock Mika skulle flytta kaninernas burar på kvällen och vem kommer  smygandes upp mot ladugården, om inte Mickel. Jag smög lika fint som han in i stugan och hämtade Blasern för att sedan smyga runt och spana.  Det finns mycket gott för en räv på en liten bondgård. Jag hittade honom bakom magasinet och klämde på han en bra smäll. Mickel blev kvar på plats. Sedan gick jag och hämtade Rex för att öva lite spår. Han skötte sig hyfsat för att vara första gången han spårar alls. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga.

2 Responses to Bäverland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *