Grävling och valpmys

Vi har jagat lite grävling sedan sista januari, tyvärr har jag inte haft tid å skriva och lite kamera haveri har det varit också, då min mobil inte vill sammarbete med datorn får denna historia gå utan bilder. Jag Martin , Ralle och Kaya tog en tur till Östra Ryd och skulle prova några fina gryt. Vi har aldrig jagat där innan, så det är ju alltid kul. Då det är mildväder nu så verkar de vara uppe lite på nätterna nu. Tydlig aktivitet vid första grytet. Udda tog på sig pejlen och hoppade ner. Var lite motande innan hon tryckt in den i en ändgång och vi gjorde nerslag. 0,9 meter och ett fint avslut. Klart. Udda smet ner medans vi lagade och fixade, men det ville sig inte riktigt och vi gav oss. Provade ett gryt till, även här tydligt att det var aktivt, Udda in och kontakt omgående. Ganska rörligt, vilket ofta betyder flera grävlingar. Efter cirka 20 minuter låg det stadigt på 0,5 . Vi kom ner precis framför Udda och lite snävt blev det. Jag får ta på mig att vi missade chansen på minst två grävlingar, antagligen tre, blev lite rörigt där ett tag. Udda jobbade på, men fick aldrig ordning på det hela, så vi gav upp till slut. Bra jobb ändock av alla inblandade. Inte en av Uddas bästa jakter, men inte heller hennes fel att jag sumpade en bra avslutningschans.

Valparna här hemma börjar nu komma in i den mer krävande åldern och jag får villigt erkänna att jag längtar lite tills dom ska flytta till sina blivande ägare.

One Response to Grävling och valpmys

  1. Är det inget drag i valparna? Har de inte gnagt ned köksmöblerna till japansk nivå ännu? Nåväl, de har i alla fall gått till attack på innehållet i tvättkorgen, det är bra. En har t o m börjat kalasa på inkråmet, så det blir nog torpeder av dem med 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *