Idag var det inte mycket som gick fel

Med ganska låga förväntningar åkte jag och Oliwer mot dagens jakt. Vi var bara fyra passkyttar och jag som gick med hundarna. Kändes som om vi skulle ha svårt att täcka såtarna. Vi skulle jaga tre såtar hade vi tänkt. Tre mindre såtar. Väl framme satte vi igång och la upp riktlinjerna. Rex fick jaga första såten. Efter att passkyttarna tagit sig upp i tornen gick jag in i kullen. Rex började väcka omedelbart och for runt i den nyröjda ungskogen. Jag trodde nog han jagade efter en hare. Jag gick lite längre in och möttes av färska bök och stanken av vildsvin. Nu tog Rex upp och drev rakt genom såten och ut mot Håkan . Tre skott gick och rapport kom om att en stor ensam gris låg för Rex. Han vände in på bakspåret och jag mötte honom. Snart upptag och drev som buktade fint runt mig. Snart studsade ett rådjur fram och ställde sig fint på 30 meter. Ett bogskott på den och även den gick i backen. Vi gick vidare och Rex tog snart upp igen drev ut ett rådjur på Oliwer som tog tillvara på chansen och den blev där. Rex vände in i såten för att återigen ta upp ett rådjur som gick mellan passkyttarna ur såten. Efter detta bröt vi såten och plockade ihop djuren. Bra såte med gott om vilt.

Nästa kulle tog jag Stella. Hann inte så långt fören hon tog upp och drev ut get med kid utan att nån kom åt dom. Samtidigt gick get med kid ut ur andra änden av kullen. Efter det trampade jag på två rådjur som for in i såten och där möttes av Stella som drev dom ur kullen och in i nästa. Jag blev väldigt glad att det inte blev ett långdrev. Jag trampade på i såtens öppnare del för att ta mig mot en tätare del. Stod och väntade på Stella som snart var tillbaka och gick ut på sök. 100 meter från mig upptag och ingen tvekan om att det var gris. Det gick loss och gick mot skytten som stod där jag gått in i såten. Döm om min förvåning när han säger att hon kom med ett ensamt rådjur. Då säger Håkan som står 150 meter från mig att det är gris i snåren neranför honom. Att Stella var vid grisarna och att ett rådjur hoppade ut vid henne. Jag står och lyssnar och det är rörelse nedanför mig hela tiden. Står stilla och väntar på att Stella ska komma tillbaka. Ser ett rådjur smyga ut ur tätningen och rakt i knät på Johnny som skjuter den. Efter vad som känns som en evighet kommer Stella åter och går ner i tätning och nu blir det rally. Jag tar av kikaren och går ner för branten för att mötas av ett hav av slån. Där inne rör det sig överallt och Stella jobbar på som fan och snart smiter första grisen ut med Stella efter sig. Jag smyger runt för att försöka få skymten av någon gris. Då kommer en smygande i snåret 2 meter från mig en smäll i bogen och den kommer mot mig och jag tar en kula i pannan också, den stannar på min sko. Pulsen är ohälsosamt hög och innan jag hinner reagera kommer det ut två grisar på ett avstånd av en meter och jag hinner inte med att skjuta. Nu smäller det dock överallt och rapport kommer om att Stella drivit tre grisar förbi Grannas som la omkull två av dom och Johnny som skjutit en. Stella kommer tillbaka efter ett tag och vi kollar ingen gris kvar i buskarna. Så nu packar vi ihop och tar en grillning och bestämmer att vi skiter i tredje såten då vi har rätt mycket att ta hand om ändå.

Tusen tack för en av de roligaste jaktdagarna på länge. Där allt stämde, hundarna jobbade helt fantastiskt. Skyttet från alla var kanon och det mesta ville sig. två såtar och åtta djur i backen kan man inte klaga på i våra breddgrader! Stella som igår hade sin sista jakt för nu då hon snart har gått 30 dagar efter parning avslutade på det mest övertygande sättet. Kommer sakna den hunden i skogen resten av säsongen då hon nu jobbar så jävla bra!

2 Responses to Idag var det inte mycket som gick fel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *