Parning

Stella parades förra helgen med Nellie Line Anton SE 41648/2017. Det är en hane jag själv såg när den gjorde sitt vildsvinsprov i Tyskland. En hane med riktigt bra pondus, helt kompromisslös i sin uppvaktning av vildsvinen. Jag har tidigare använt Antons far Ekkel på Stella och den parning har gett några av de bästa terrierna som vi fått fram här på Sätter, där vi har flera som gått drevprov med mycket höga poäng. Detta är Stellas sista kull. Hon har gett hundar med riktigt mycket drev i och har ofta lite längre drevtider. Den tydligt mest premierade hunden måste ju vara Sätter´s Frasse som har full pott på sitt vildsvinsprov, är grytchampion och ett riktigt fint förstapris på fältprovet med 167 poäng.

Valparna väntas i slutet på mars.

Drevchampionat

Idag startade jag Mariebergs Xperta på sitt fjärde drevprov. Hon har sedan innan ett första pris rå 52 poäng och ett första pris hare 46 poäng. Sedan provade vi prov i löpet och det var en dålig idé. Blev ett andrapris. Idag var hon i gasen igen och kombinerade genom att driva först hare fulltid, vi såg den fyra gånger. Sedan rådjur fulltid som vi såg två gånger. Domaren kommer föreslå ett 1:a pris poäng får vi se. Därmed är damen drevchampion och lillmatte är överlycklig.

Mogata sista svängen

Prima smålagsjakt idag. Bra med svin. Sköt dubble för Calles Havanna. Sedan gjorde Gussen två fina grisdrev. Tyvärr inget skjutet där. Jag sköt på en mindre skovel som Martins Athena drev. Blev dåligt skott så Gussen hjälpte till och Calle kunde avsluta det ute i havet. Fem djur idag på en gäng grabbar. Jakt när det är som bäst.