En dag i vassen

Idag bar det av mot Gryt där skulle det jagas vildsvin. Vi jagade Trälebo och skörtsmåla först. Där var det bara får och inga tecken på att grisarna var inne. Vid tio var vi klara där och det såg ut att bli en väldigt kort jaktdag.

Förväntansfulla

 

Vi stannade dock till i Dräg och bestämde oss för att köra lite där. Vi skulle jaga av Hulsjöns stora vass. Viktor och Johan skulle gå med sina unghundar. Redan innan de kom in i vassen hörde jag grisar som rörde sig därinne. Spänningen steg och hundarna fick snart kontakt. Det var dock tufft för unghundarna därinne och svinen ville inte lämna vassarnas trygghet. Efter ett bra tag så bestämde vi att vi skulle köra terriers istället. Jag tog med Stella, Udda och Dandy. Dessa fann snabbt gris och det blev stjärneffekt på det hela. Hundarna jobbade på olika håll och det var riktigt trevligt ljud i vassen. Ibland lite väl närgånget om man  ska vara ärlig. Jag drog mig åt det håll där Udda och Dandy var. Snart snubblade jag på en stor gris som tryckte medans Dandy jobbade runt den och den sköts bakom örat. Dandy var snart över den. 175 kg galt var fälld. Hundarna jobbade vidare och skötte sig bra. Ingen mer gris fälldes även om vi jobbade på det och fick ut gris ur vassen. De  var riktigt elaka med hundarna och när vi bröt lite senare visade det sig att Udda ådragit sig två fula sår. Så bara att tacka för dagen och ge sig av mot veterinärstationen. Hon ligger nu i soffan och sover och vi hoppas på det bästa.

En saftig bit galt för Dandy OK betar

Tack till alla inblandade.

Drevjaktspremiären

 

Vacker höstmorgon

Igår var det drevjaktspremiär för mig och hundarna. Fredriksnäs bar det av mot. Första såten körde jag Udda som tog upp okänt djur och drev det riktigt långt, under tiden gick jag och hämtade unghunden Dandy som släpptes för första gången. Han tog snart upp ett smaldjur som han drev med ganska gles skallgivning. Djuret gick dock rakt i famnen på Jörgen som satte ett välriktat skott på den. Nästa såte var det två rådjursdrev, ett för Stella och ett för Oliwer Sätters Riva.

Udda på G

Dandy med smaldjur

Kändes lite lamt på något sätt, speciellt när större delen av laget inte var med. Inför sista såten var vi bara fyra passkyttar och två hundförare. Jag gick med Stella och Dandy. Vi gav oss in i en mosse och fick snart kontakt med gris. Såg ett antal brungrisar fara åt alla håll och hundarna var bra i gasen. Snart blev det dock liv i skogen, dandy hade fått tag i en liten skrutt, tyvärr kan det ju bli så, när kultingarna är för små. Jag avfångade den så snart som möjligt. Stella däremot jagade flitigt och drev grisar in i såten mot passkyttarna. Oliwer fick tre brungrisar i pass och förvaltade chansen väl och fällde alla tre. Lennart sköt på en räv som inte blev kvar.

Efter såten var avblåst gjorde vi ett eftersök med Udda som reste räven 121 meter från oss, efter en liten bukt grytade den och vi tog oss dit. Udda avslutade dock eftersöket själv. Mycket bra dag blev det. Tack till alla inblandade.

Premiärdagens resultat