Snöoväder och grisjakt

I Helgen blev ju jakten avbruten av kraftigt snöande. Innan detta hade vi dock två såtars jakt. Första såten gick jag med Udda som var riktigt pigg. Hon hade fyra fina drev på 10-20 minuter. Dessa lyckades dock ta sig förbi passkedjan utan att erbjuda skottchans. De blev dock observerade allesammans. En stänkhjort och en stänkgris blev dock dagens resultat.

Andra såten jagades med Stella som gjorde ett riktigt långdrev bortåt timmen. Med perfekt återgång som vanligt. Inte heller här sköts det.

Två stänkdjur idag

Trevlig dag med fin jakt.

Söndagen bar det av mot Örebrogränsen. Där var det klövviltsjakt med inriktning på vildsvin. Även dov var lovligt.

De första såtarna var väl relativt tomma på vilt. Udda hade ett kortare drev på hind och kalv som hon släppte när det blev koppeljakt.

Efter lunch en ny såte. Här var det betydligt mer vilt och Etta jobbade i stort sett hela tiden. Hon hade fyra korta drev på olika dovvilt. Jag fick en ensam gris i knät i planteringen där jag stod och väntade på Etta. Hon mötte denna på återgången och det blev ett påstick på den. När hon kom tillbaka från den han jag väl tio meter så tog hon snart upp igen. Det var tydligt att det var gris hon hade. Jag tog mig mot det hållet då det stod still. När jag kom in så jag såg henne jobbade hon mot en punkt vid några smågranar. Jag tänkte att det nog var en liten gris, då ingen stor gris kunde gömma sig där. Döm om min förvåning när hon for in där och det exploderade ut en stor svart gris, snabbt följd av ytterligare en likadan. Efter dessa ett koppel mindre brungrisar och i hasorna på dom Etta. Suggorna flydde, de små bruna blev dock kvar och det var riktigt bra röj inne i planteringen ett tag. Etta var lite väl på dom och när hon närmsta hundförare sköt en av dom så gick Etta iväg med en av dom på ett långt drev som gick förbi passkedjan 700 meter bort, även då låg hon alldeles för nära grisen för skott. Efter detta gick vi vidare mot ett annat område med plantering där de andra hundförarna hade griskontakt. När vi stod utanför planteringen i den glesa granskogen kom en ensam årsgris ut. Etta fick slaget efter att den försvunnit ur synhåll och gjorde ett till drev ner mot drevkedjan, utan att få bra resultat. Efter detta bröt vi och kollade upp påskjutna djur och samlade upp grisar.

Sammanlagt 5 grisar och två dov blev skjutna under dagen.

En liten för Etta