Sommarträff!!!

I fredagsmorgon åkte jag och Martin till Skåne i den lilla gröna paddan, som påstås vara en bil. Vi begav oss till Osby för årets sommarträff. Vi kom till campingen ingenvar där så vi begav oss till Fredskogs hundcenter. Där var de flesta och det var full aktivitet. Jag hade en tid för test hos vildsvinen. Innan vi skulle in dit så kom det fram en kille och frågade om våra gäster från Tyskland fick hänga med in. Det var Jenny Schröder och Heinz Tietz. De är båda domare från Tyskland som har dömt många grisprov i Tyskland. De ville se hur vi tränar på gris i Sverige. Så vi begav oss in i hägnet. Jag strök kopplet av Udda som gav sig iväg på sök och hittade en galt ganska fort. Han låg och sov inne i ett stort brännäslesnår. Udda tvekade dock inte utan visade med all tydlighet att här ska du inte ligga och slöa. Hon fick väldigt bra fart på grisen och det bar snart av i hög hastighet in i ungskogen. Udda jobbar nära med förnufft. Grisarna är inte still någon längre tid och hon drev ett tag sedan släppte hon och kom tillbaka.

Sedan var det Rex tur och han har ju aldrig jagat något på riktigt. Jag har dock sett en stor iver och jaktlust på spår och tama djur. När jag släppte honom sökte han ut och började väcka inne i ungskogen. När jag kom in dit såg jag grisen. Rex gick med nosen i backen och styrde mot grisen. Grisen smög undan och Rex kom ifatt och tittade upp. Sedan vart det åka av. Den hunden jobbar med en oerhörd skärpa, närhet och pondus. Grisen sprang som en galning, Rex efter och efter det husse som ville få kort på det hela. Något som till en början visade sig omöjligt då det helt enkelt gick för fort. Efter ett tag hade de dock sänkt tempot lite och hade lite små bataljer inne i skogen. Mörkret inne i skogen och andra omständigheter gjorde att bilderna blev så där. Det man kan se är dock att Rex jobbar mycket nära och med kontakt.

Rex har ju lite sämre lydnad och jag var ju orolig för att få tag på honom. Det gick dock bra och när jag kom ut till de andra var de nöjda. Jenny och Heinz sa att hade det varit på deras grisprov hade båda blivit godkända och det är ju bra kritik. Sedan körde jag Rex i konstgrytet. Han har inte riktigt tekniken för att komma in genom förträngningen. När han väl passerat där funkar han kanon. Han är skarp kan man säga för att vara mild.  Efter det åkte vi hem och tog lite öl, med en del andra tyskägare från olika delar av Sverige och Norge. Udda simmade lite och det var kort och gott skittrevligt.

Nästa dag var det rasspecialen, alltså en utställning för bara Tyska jaktterriers. Heinz Tietz var domare. Han dömde riktigt jävla hårt, han diskade nog tjugo procent av hundarna för att de hade fel på tänder och att de hade för mycket vitt på bröstet. Något som många reagerade på. Rex startade i Juniorklass och det gick inte så bra. Udda startade jaktklass, vilken hon också vann, med excellent, certkvalitet. Det får man väl vara jävligt nöjd med. Efter det åkte vi till fredskog och kollade om Rex fattat hur man kommer igenom förträngningen, vilket han fått lite kläm på. Dock valde jag att avvakta med provet. På kvällen var det fest för samtliga. Då södra, som i övrigt hade annordnat en riktigt bra sommarträff, hade missat att få till lagtävlingen utmanade vi dom i armbrytning. Det var ju ganska lätt att utse vem som skulle representera oss i Östras lokalavdelning, jo lille Martin. Många och tappra var de som försökte ta pokalen från oss, men ingen kom nog så nära. Så nu har Östra fått den. Kvällen var riktigt trevlig och vi hade jävligt kul. Nästa morgon åkte vi hem, skönt som fan!!!